Nyhedsbrev 2016 uge 39

• Dato: 30 September 2016

Mandagens projektdag bød på bogligt værksted med Thomas, kreativt værksted med Lise Marie og turneringsværksted med Allan. I det boglige værksted har eleverne beskæftiget sig med forskellige ting inden for engelsk, dansk og matematik. Temaet for mandagens projektdag var på det kreative værksted; perler. Vi arbejder på en installation af perler, der skal udstilles i aulaen på et tidspunkt. Turneringsværkstedet havde base i gården, hvor der blev afholdt turneringer i diverse sportsgrene.

I BLÅ har vi i denne uge beskæftiget os med digte. Vi har læst rim og remser, sunget sange og lavet fagter hertil. Vi har lavet bogstaver i trylledej og inspireret af en lille kendt muldvarp krydrede vi oplevelsen med små hundelorte i trylledej.  Vi har komponeret vores egne digte og remser inspireret af ugens gang. Her et inspireret af et uventet besøg fra en bænkebider.

Når man bor i et bænkebiderhus
Får man  bænkebiderlus

I matematik har vi spillet blokus og triomino for at træne tal og former. Ugen blev afsluttet med, at vi byggede højtalere til mobiltelefoner. I næste uge vil vi se om vi kan forbedre lyden i disse.

I GRØN har vi i dansk arbejdet hårdnakket videre med grammatiske øvelser. Eleverne udviser god arbejdsmoral og jeg må sige, at jeg er meget opmuntret af engagementet. I livskundskab har eleverne hjulpet mig med at skrive en facebook-besked til en elev, som jeg desværre var med til at mobbe i folkeskolen. Kort fortalt er det en undskyldning til Peter, men jeg er sikker på at eleverne kan fortælle mere om historien om Peter P., hvis I spørger dem. De var meget hjælpsomme. Vi har snakket om det med mobning og om at kalde hinanden navne. Hvad det kan betyde for den det går udover - og hvad det betyder for den der mobber. Man får det jo ikke længere på den lange bane, når man mobber andre.

I matematik i har GRØN stiftet bekendtskab med geometri, hvor de har været ude at tage målinger af geometriske former.

GRØN er i naturfag forsat med forløbet om vejr og klima. I denne uge har de beskæftiget sig med vinden og vindens betydning for klimaet.

I musik har GRØN lavet stemmetræning og sunget "Hodja fra Pjort". Vi har arbejdet videre med historien som tegneserie i billedkunst.

Sammenhold har været på skemaet i denne uge i RØD gruppe. Vi har solgt skrabelodder for diabetesforeningen, for at tjene penge til klassekassen. Vi vil nemlig rigtig gerne have mulighed for at lave noget specielt sammen i løbet af dette skoleår. I pigegruppen har vi drukket te og fået talt en masse om relationer, veninder, og en masse andet hemmeligt. Vi har efter demokratisk afstemning besluttet at sidde i grupper i stedet for i hestesko, og fået nye pladser.

I tysk har vi arbejdet på at lave en videopræsentation af os selv.

I RØD har de i matematik arbejdet med geometri, hvor de har været ude at finde forskellige geometriske former på skolen, som de har taget målinger af og hvor de har skullet beregne areal og omkreds af de geometriske former.

I biologi er RØD forsat med forløbet omkring puberteten. I denne uge har RØD beskæftiget sig med de forandringer, der sker både med pigerne og drengene, når de kommer i puberteten.

RØD og SORT har i engelsk fået fortalt " The Story of the Gypsy King".

I SORT er vi forsat med forløbet Social star i dansk. Eleverne skal her lærer at afkode og identificere kommercielle budskaber på de sociale medier. I denne uge har emnet omhandlet kommerciel kommunikation.

I krea har vi i SORT været ude og skaffe materialer til, at eleverne i næste uge skal lave deres egen installationskunstværk/skulptur. Hver elev fik 25 kroner til at købe ind for. I geografi arbejder vi med klimaet.

I tysk har SORT arbejdet videre med temaet om Schweiz.