Nyhedsbrev maj 2017

• Dato: 7 May 2017

Vi takker af for en dejlig uge med fire nye børn på friskolen.

Til samling har vi hver morgen hele ugen sunget vores nye velkomstsang. Sangen har vores kære lærer Lise Marie skrevet til de nye børn. Den er nu øvet godt i gennem og de fleste kan den næsten uden ad allerede – vi er derfor nu gået videre til at øve den i kanon. På ugens sidste samling hørte vi radioklippet fra d. 4. maj 1945, hvor det fra London blev oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og Danmark havde overgivet sig. Der blev spidset ører til klippet. I dagens anledning sang vi ”Danmark Frit: En lærke letted” inden velkomstsangen.

Den blå indskolingsgruppe er flyttet ind i deres nye lokaler, og er allerede ved at finde sig godt tilrette. De har mødt deres nye makkere – pigerne fra 6. og 7. klasse. De store piger vil i den kommende tid vil fungere som indskolingens følgesvende i forbindelse med samling, ture ud af huset, samt en ugentlig læsestund. Pigerne har allerede fundet yndlingsbøger frem, som de glæder sig til at læse for de nye børn i læsestunden.

I forrige uge fik alle elever på skolen hver deres personlige logbog – i denne skriver eller tegner eleverne kort hver eftermiddag om hvad de har været optaget af i løbet af dagen. Det kan være såvel personligt, som socialt og/eller fagligt. Bøgerne er taget godt imod og flere elever er allerede godt i gang med personliggørelse af deres logbogs cover.

Som en del af skolens seneste tiltag har vi efter Påskeferien indført skofri skole. Det betyder, at alle børn og voksne tager indendørssko på når de bevæger sig rundt på skolen. Dette har allerede givet os en renere og ikke mindst mere hyggelig skole. Vi håber, at I forældre ligeledes kan mærke forskellen når rengøringstjansen skal tages.

Den forgangne uge blev afsluttet med en fantastisk koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester på Alsion, hvor vi hørte Troldspejlet Reloaded. Og sørme om vi ikke er så heldige at have ikke mindre en to insidere i orkestret, der efterfølgende kom forbi skolen, så vi kunne se en af de fine violiner.

I den kommende uge har vi inspirationsugen Verden Rundt. Her vil eleverne blive introduceret for læringsaftaler i forbindelse med deres projekter. Ideen med læringsaftalerne er at gøre eleverne mere bevidste om formål, medindflydelse og medansvar for egen læring.

Og så er den kommende uge også ugen, hvor vores konfirmander har deres store dag. Vi ønsker dem alle et stort tillykke herfra.